Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Bemutatkozás

A Hatvani Vörösmarty téri Óvoda 1900-ban épült és az első pillanattól kezdve óvodaként funkcionál. Országosan ritka múlttal rendelkezik. Intézményünk 2018-ban bekerült Hatvan város Értéktárába. 80 gyermek befogadására alkalmas intézmény. Jelenleg 3 csoportban neveljük óvodásainkat, melyek kor szerint osztott szerkezetűek.
Gyermekközpontú, szeretetteljes, családias óvodai légkör megteremtésével, az egyéni képességek szerint neveljük, fejlesztjük óvodásainkat. Óvodánk pedagógiai programja, Fábián Katalin "Tevékenységközpontú óvodai nevelés" című program adaptációja. Középpontba állítja a gyermeki tevékenységekre épülő nevelést és ezt az elvet a teljes nevelési folyamaton keresztül, kiemelten kezeli. 
Nevelésünk tartalma a gyermek környezetéből származó élmény, tapasztalat, ismeret. Programunk a gyermekek alapvető tevékenységére, a játékra, a mozgásra, a környezet tevékeny megismerésére, a kommunikációra, a művészeti élmény nyújtására épít. Kiemelten kezeli a tehetséggondozást, intézményünkben több tehetségműhely is működik.
Intézményi jövőképünk egy olyan óvoda működtetése, ahol a gyermekek jól érzik magukat, képességeik szerinti fejlesztésben részesülnek, sok játékkal fejlődnek, biztos tudással és önbizalommal lépnek a következő oktatási szintre. A pedagógusok maximális szakmai felkészültséggel, empátiával, differenciáltan, elfogadó környezetben, jól felszerelt óvodában nevelik a gyermekeket.